Psychiatrisch Centrum
Sint-Hiëronymus

In het psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus kunnen volwassenen en ouderen met een psychische kwetsbaarheid terecht voor residentiële, ambulante en mobiele zorgvragen. De residentiële zorgprogramma’s voor ernstige en langdurige zorg zijn uitgewerkt rond persoonlijkheidsstoornissen, psychotische kwetsbaarheid, verslagingsstoornissen en psycho-organische stoornissen.

Via ambulante en mobiele programma’s ondersteunen patiënten in hun herstel en terugkeer naar hun eigen sociale context. Via het Arbeidscentrum Witte Hoeve, de arbeidstrajectbegeleiding Echo en het initiatief Beschut Wonen krijgen ook externe cliënten de nodige coaching en ondersteuning in hun traject van herstel en re-integratie.

Laagdrempelige initiatieven als Zigzag, Bots en Calando bieden mensen met een psychische kwetsbaarheid de kans tot communicatie en verbinding met lotgenoten. Deze initiatieven staan open voor ex-patiënten, maar ook voor iedereen die nood heeft aan psychische ondersteuning op een bepaald moment in het leven.

In PC Sint-Hiëronymus zetten meer dan 250 medewerkers zich dagelijks op een directe of indirecte manier in voor het welzijn van de patiënten en cliënten.